Mijn advies en ervaringen als startend ICT’er

Diploma op zak en klaar om aan de slag te gaan! Alleen waar moest ik beginnen als beginnend ICT’er? Het advies was om bij een detacheerder te gaan werken. Op die manier zou ik snel veel ervaring op kunnen doen en mijn kennis vergroten.

Wanneer je start bij een nieuwe opdracht, kan de werkvloer een spannende plek zijn, zeker als “jonkie”. Mijn truc is om, als ik het niet meer weet, op tijd hulp te vragen. Het kan zijn dat je geen hulp durft te vragen omdat je bang bent dat mensen denken dat je niets weet. Dat is absoluut niet waar, want je carrière is net begonnen!

Elk probleem dat ik niet meteen kan oplossen is tevens een uitdaging en een leermoment. Ik wil problemen graag zo correct en snel mogelijk oplossen. Mijn grootste kracht is de wil om alles te weten van ICT, maar dat is natuurlijk onmogelijk. Daarom ga ik voor zoveel mogelijk kennis en probeer ik zoveel mogelijk certificaten te behalen. De eerste heb ik al op zak!

Toen ik ingewerkt was en mijn collega’s beter leerde kennen ging het werk vanzelf een stuk gemakkelijker. Niemand neemt het je kwalijk als je niet altijd de oplossing weet. Zeker als je net start. Mijn advies: laat je zelfvertrouwen en plezier in je werk niet afnemen. Probeer altijd van je fouten te leren zodat je niet nog een keer hetzelfde hoeft te vragen.

Nuri, IT professional HappyCustomers